Stevia - Stevia är ett naturligt sötningsmedel som kommer från bladen av Stevia rebaudiana.
Stevia är en naturlig sötningsmedel som utvinns från bladen av Stevia rebaudiana, en växt som härstammar från Sydamerika och idag växer i stora delar av världen.
De ämnen som är viktiga för den söta smaken är en serie så kallade steviolglykosider, som var och en har en unik sötma- och smakprofil.
Stevia är cirka 100 till 300 gånger sötare än vanligt socker, men innehåller inga kolhydrater, kalorier eller konstgjorda ingredienser. Stevia har många hälsofördelar.
Nyckelfördelar:
• Glykemisk reaktion på 0
• Kalorifri
• Gynnsam för tandhälsan
• Smakförstärkare i kombination med andra sötningsmedel
• Värmestabil upp till 350 °C
• Utmärkt löslighet i vattenbaserade system
• Extremt hållbar i livsmedels-, dryckes- och färdigvarusystem
Användningsområden:
Sötsaker, kosttillskott, funktionella livsmedel och drycker
Bild använd: © Dionisvera / Shutterstock
Ursprungsland: Kina
GMO-fri: JA
Kosher & Halal: JA
FSSC 2000: JA
HACCP: JA